Poți edita numai poveștile trimise de tine!

Trebuie sa iti scrii parerea!

19 June 2018
64
Avantajele chirurgiei plastice după o operaţie de slăbit

Mulţi pacienţi care suferă de obezitate severă sau care nu reuşesc să scape de kilogramele în plus prin metode non-chirurgicale sunt nevoiţi să apeleze la operaţii de slăbit. Această opţiune de tratament este potrivită şi pentru persoanele cu alte tipuri de boli asociate cu obezitatea. În general, orice femeie sau bărbat cu Indicele Masei Corporale (BMI) de 30 sau mai mult este un candidat pentru o intervenţie chirurgicală de slăbire.

Când e bine să apelezi la chirurgie dacă vrei să slăbeşti?

Dacă toate încercările de până acum de a pierde în greutate au fost ineficiente – diete alimentare, activitate fizică – şi kilogramele în plus îţi afectează în continuare sănătatea, trebuie să iei în calcul o operaţie de slăbit. De asemenea, dacă ai probleme de sănătate asociate cu obezitatea deşi nu ai un Indice al Masei Corporale de peste 40 (diabet, boli de inimă, apnee), intervenţia chirurgicală este o opţiune pentru tine. O operaţie de slăbit te va ajuta să scapi de greutatea in exces şi să îţi îmbunătăţeşti semnificativ condiţia medicală. Acest tip de intervenţie chirurgicală are drept scop nu doar pierderea în greutate, ci şi remisia, până la vindecare a afecţiunilor cum ar fi diabetul zaharat de tip 2.
La Ponderas, obezitatea  poate fi tratată în mod semnificativ şi permanent. Chirurgia metabolică este cea mai eficientă metodă de tratare a obezităţii, este sigură şi cu beneficii de lungă durată.
Chirurgia metabolică practicată de specialiştii Ponderas cuprinde proceduri chirurgicale cum ar fi: gastric by-passgastric sleeveinelul gastricdiversie bilio-pancreatică sau plicatura gastrică, efectuate pe cale laparoscopică.

După operaţia de slăbit

Odată rezolvate problemele de sănătate printr-o operaţie de slăbit, trebuie să îţi monitorizezi îndeaproape situaţia post-operatorie, cu ajutorul medicilor, să faci modificări ale dietei pe termen lung şi să conştientizezi toate schimbările care s-au produs în organismul tău. De asemenea, este important să iei în calcul metodele de remodelare corporală, necesare după o astfel de intervenţie.
Te poţi confrunta cu urme lăsate de excesul ponderal după o operaţie de slăbit, depozite de grăsime care sunt neplăcute şi uneori anormale, de care te poţi “vindeca” prin intermediul chirurgiei plastice de remodelare corporală. Chirurgia plastică după chirurgia obezităţii este o ramură nouă a chirurgiei estetice, plastice şi reparatorii. Rolul acesteia este de a remodela, prin intervenţii tip body-sculpture, corpul care a suferit o slăbire masivă printr-o operaţie de slăbit. Astfel de intervenţii se pot face la nivelul abdomenului şi trunchiului, feselor şi membrelor, feţei, gâtului şi braţelor.

Avantajele chirurgiei plastice după operaţia de slăbit

Cu ajutorul unei operaţii de slăbit pierzi până la 90% din greutate, însă eforturile de a slăbi nu se opresc aici. Medicii Ponderas sunt alături de tine în etapa următoare unei operaţii de slăbit, cea de menţinere a greutăţii optime. După primul an de la o intervenţie de chirurgie aobezităţii, e bine să apelezi la intervenţii de chirurgie plastică de remodelare corporală deoreace au numeroase avantaje:

  • Scapi uşor de excesul de piele şi de ţesut celular nedorit
  • Pielea îşi va recăpăta elasticitatea, iar relaxarea musculară va fi corectată
  • Tehnicile sunt minim-invazive şi se pot realiza combinat, pentru rezultate estetice tridimensionale superioare
  • Vindecarea este fără cicatrici, iar durerile post-operatorii mult reduse

Cele mai frecvente tipuri de intervenţii chirurgicale pentru remodelare corporală după o operaţie de slăbit sunt abdominoplastia sau dermolipectomia şi abdominoplastia completă. Ambele  operaţii corectează defectele abdomenului la pacienţii care au slăbit masiv şi au pierdut elasticitatea tegumentului de la nivel abdominal. Din ce în ce mai utilizată este acum şi lipoaspiraţia pentru unul sau mai multe segmente.

La Ponderas există singurul Centru de Excelenţă în Chirurgia Bariatrică din Europa de Est şi cei mai buni specialişti în remodelare corporală după operaţiile de slăbit.