Poți edita numai poveștile trimise de tine!

Trebuie sa iti scrii parerea!

19 June 2018
6
Remodelarea corporală dupa chirurgia metabolică

Soluţii de remodelare corporală după chirurgia metabolică: care sunt acestea şi ce presupun?

Pacienţii care au apelat la chirurgia metabolică pentru a slăbi sau a se trata de cazuri mai grave de obezitate morbidă, nu au parte de corpul mult visat imediat după intervenţia chirurgicală. Persoanele în cauză sunt mult mai sănătoase la foarte puţin timp post operaţie, însă pentru a avea formele corecte şi un trup în care să se simtă confortabil trebuie să apeleze şi la remodelare corporală.
Există mai multe soluţii de remodelare corporală pentru probleme cum ar fi excesul de piele sau muşchii abdominali slăbiţi rezultaţi în urma unei operaţii de slăbit. Soluţiile de remodelare corporală sau body contouring sunt atât chirurgicale, cât şi non-chirurgicale. Metodele chirurgicale se efectuează la un an, un an şi jumătate de la intervenţia de chirurgie metabolică.
Cei mai mulţi pacienţi au nevoie de o succesiune de proceduri de remodelare corporală, pentru abdomen, fese, membre, sâni sau faţă.

Ce trebuie sa știi:

  • Remodelarea corporală după chirurgia metabolică presupune retuşarea şi conturarea corpului
  • Intervenţiile de corectare se pot efectua separate sau asociat
  • Operaţiile au nevoie de anestezie generală şi necesită cel mult o zi sau două de supraveghere medicală
  • Se utilizează tehnici minim invasive
  • În funcţie de zona remodelată prin intervenţie repaosul poate fi de la 2-3 zile la 10 zile
  • Presupun eliminarea excesului de piele flască rezultat în urma operaţiei de slăbire şi, astfel, a unor probleme medicale cum ar fi dermatitele, iritaţiile şi ulceraţiile

Abdominoplastia sau dermolipectomia este o intervenţie chirurgicală care îndepărtează pielea şi grăsimea în exces de la nivelul abdomenului mijlociu şi inferior (“burta” care atârnă). Este intervenţie cu care se începe de cele mai multe ori în cazurile de remodelare mai complexe şi se poate combina cu lipoaspiraţia sau asocial cu liftingul feselor. Se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor cu o stare de sănătate bună care vor să îşi recapete elasticitatea tegumentului de la nivel abdominal.

Liftingul (cervicofacial) feţei şi al gâtului afectate de scăderea masivă în greutate şi presupune eliminarea excesului de piele şi grăsime de pe gât şi faţă şi recăpătarea tonusului musculaturii, cu efecte care se menţin până la 10 ani. Prin această intervenţie se corectează deficitul de volum, depozitele de grăsimi cu aspect de guşă şi adâncirea ridurilor. În funcţie de gradul de corecţie necesar se poate opta pentru mai multe intervenţii combinate (cu procedure de chirurgia obrajilor, a nasului sau a bărbiei), lifting classic sau minilifting cu incizie mai scurtă. Pacientul obţine linii ferme şi mai întinse ale feţei.

Liftingul sânilor este o altă intervenţie necesară în cazul femeilor care au apelat la operaţii de slăbit deoarece după pierderea în greutate, la nivelul sânilor se produc unele dintre cele mai semnificative schimbări. În cazul bărbaţilor s-a adaptat procedura de ginecomastie pentru corectarea problemelor de la nivelul sânilor apărute după chirurgia metabolică.
Printre soluţiile de remodelare corporală după chirurgia metabolică se mai numără liftingul coapselor, corecţia pliurilor de pe spate şi şolduri sau liftingul braţelor.