Ce este chirurgia bariatrică?

Chirurgia bariatrică și metabolică (sau chirurgia obezității) îmbunătățește calitatea vieții și oferă rezultate imediate, aici vorbim despre pacienții diabetici care nu mai au nevoie de tratament la câteva zile de la operație sau alți pacienti cu alte afecțiuni asociate obezității, cât și pe termen lung, cum ar fi mult dorita scădere în greutate precum și menținerea la greutatea respectivă.

Cele 5 intervenții chirurgicale prin care poți obține scăderea în greutate și ameliorarea simptomelor afecțiunilor asociate cu obezitatea sunt:

Gastric banding (inel) – Montarea unui inel gastric reglabil
Gastric sleeve – Micșorarea stomacului prin secționarea sa de-a lungul micii curburi
Plicatura gastrică – Efectuarea unor pliuri în peretele gastric și suturarea acestora cu fire chirurgicale neresorbabile
Gastric bypass – Procedeu în urma căruia alimentele vor ocoli stomacul
Diversie bilio-pancreatică – Procedeu în urma căruia alimentele vor ocoli stomacul și intestinul subțire

Intervenția chirurgicală este doar una dintr-o multitudine de etape a unui program complet dedicat pacientului metabolic. Scopul acestui program amplu este evaluarea stării tale actuale de sănătate, alegerea celei mai bune soluții chirurgicale, scăderea ponderală, menținerea în timp a unei greutăți optime, dar și supravegherea evoluției tale, ca pacient.

Obezitatea este o boală metabolică?

În lumea modernă, obezitatea este o problemă majoră, fiind principalul factor în creșterea morbidității generale și în scăderea speranței de viață și a calității vieții.

Obezitatea vine cu riscuri multiple, care pot afecta toate sistemele organismului. Un indice al masei corporale (BMI) mai mare de 30 crește exponențial riscul de complicații și boli asociate, precum diabetul și afecțiunile cardiovasculare.

Pacienții cu SINDROM METABOLIC prezintă cel puțin 3 din următoarele 5 afecțiuni:

Diabet zaharat tip 2
Hipertensiune arterială
Steatoză hepatică (ficat gras)
Obezitate de tip central
Dislipidemie (modificarea valorilor colesterolului)
Prezența acestor patologii afectează calitatea vieții și scade considerabil speranța de viață a pacientului metabolic. Riscurile severe asociate acestui sindrom pot fi reduse semnificativ prin chirurgie metabolică.

Ce beneficii are bariatria?

> Poți scăpa în totalitate de excesul ponderal.
> Îți vei recăpăta încrederea de sine
> Îți vei îmbunătăți semnificativ calitatea vieții și starea generală de sănătate
> Te vei bucura de ameliorarea imediată, până la vindecare, a afecțiunilor asociate obezității: diabetul zaharat tip 2, hipertensiunea arterială, dislipidemie (colesterol crescut), steatoză hepatică (ficat gras), dispnee (respirația grea), apnee de somn (oprirea respirației în somn), suferințe osteo-articulare, insuficiență venoasă cronică, insuficiență hormonală ovariană
> Datorită tehnicilor chirurgicale laparoscopice utilizate în chirurgia bariatrică și metabolică, vei beneficia de toate avantajele acesteia:
> Limitarea durerilor postoperatorii
> Grăbirea vindecării
> Reducerea perioadei de convalescență
> Vindecarea aproape fără cicatrici
> Reîntoarcerea rapidă la activitățile cotidiene

Află dacă ești PACIENT METABOLIC!

Riscul de a dezvolta diabet și alte afecțiuni metabolice crește nu doar odată cu indicele corporal (BMI), ci și cu circumferința taliei. Circumferința taliei indică o acumulare excesivă de țesut adipos în interiorul abdomenului, în jurul organelor tale vitale. Află aici dacă ești un candidat pentru bariatrie.

Măsoară-ţi RISCUL metabolic!

Dacă ai circumferința taliei peste 88 cm (la femei) sau 102 cm (la bărbați), te încadrezi în cea mai severă clasă de risc pentru a dezvolta sindromul metabolic.

FORMULAR DE PROGRAMARE
    Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL în legătură cu serviciile medicale solicitate.