Ce este psihosomatica?

Psihosomatica este stiința aflată la granița dintre psihologie și medicină, care are ca scop analizarea cauzelor psihoafective ale afecțiunilor. Legătura dintre minte și corp este esențială în tratarea și vindecarea bolilor considerate psihogene. Alături de cauzele clasice precum factorii ereditari sau endocrini, factorii psihogeni joacă un rol esențial în obezitate. Stările post-traumatice, șocurile emoționale și stresul sunt doar câteva dintre aspectele asociate comportamentului alimentar compulsiv și, implicit, acumulării kilogramelor în exces.

 

Cum decurge un consult de psihosomatică?

În cadrul consultului psihosomatic, echipa medicală investighează componenta psihoafectivă a pacientului pentu a stabili factorii psihogeni implicați atât în diagnosticarea cât și în tratarea complexă a fenomenului obezității. Mulți pacienți manifestă dependențe emoționale și alimentare ca mecanisme de apărare în interacțiune cu realitatea. Așadar, psihosomatica ajunge să completeze actul medical bariatric, oferind pacientului abordarea completă a simptomatologiei asociate obezității.

 

Care este explicaţia psihosomatică pentru obezitate?

Afecțiunile tubului digestiv sunt corelate științific cu stările afective și structurile temperamentale și de personalitate. În cadrul evaluării preoperatorii, se analizează contextul unic de viață al pacientului într-un cadru intim și complet confidențial. Apoi, în cadrul controalelor postoperatorii, consultul psihosomatic investighează și acompaniază transformarea complexă la nivel psihoafectiv a persoanei și personalității aflate în transformare profundă odată cu pierderea kilogramelor în plus.

FORMULAR DE PROGRAMARE
    Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL în legătură cu serviciile medicale solicitate.