Cum funcţionează gastric by-pass-ul?

Procedeul de by-pass gastric presupune izolarea completă a unei mici porțiuni din stomacul tău, față de restul stomacului. Prin intermediul acestei intervenții, alimentele vor ajunge numai în porțiunea superioară a stomacului și niciodată în partea inferioară. Pentru a asigura tranzitul digestiv, la acest stomac format se conectează o parte din intestin, ce va prelua alimentele pe care le înghițiți.

Pacientii care recurg la gastric by-pass mănâncă puțin, dar neselectiv, pentru că zaharurile și grăsimile nu trec prin suprafața de intestin care face posibilă absorbția lor. Senzația de sațietate apare foarte repede, deoarece alimentele vin în contact cu mucoasa intestinală și de acolo pleacă niște semnale către creier, care determină apariția senzației de saturație.

Avantajele operaţiei de gastric by-pass:

Cu ajutorul acestei proceduri, stomacul se va umple după câteva înghițituri, iar alimentele ajung mult mai repede în intestin, generându-ti rapid senzația de sațietate;
Interventia chirurgicală este efectuată laparoscpic, iar recuperarea este rapidă și ușoară: spitalizare de 48 ore, dureri postoperatorii limitate, recuperare fără cicatrice;
Această metodă chirurgicală contribuie la ameliorarea afecțiunilor metabolice asociate obezității: diabet zaharat, hipertensiune arterială, steatoză hepatică etc.

Prin intermediul acestui tip de intervenție, poți scăpa în totalitate de excesul ponderal.

Etapele intervenţiei chirurgicale

Evaluarea preoperatorie

O evaluare preoperatorie complexă este obligatorie înainte de intervenția chirurgicală: analize sanguine, examene de imagistică medicală, consultație chirurgicală și preanestezică, consultație cardiologică, toate acestea fiind efectuate într-o singură zi.

Seminarul de obezitate

Echipa Ponderas propune sfaturi și soluții pentru tratarea afecțiunilor tale. Este vorba despre un seminar de obezitate în cadrul căruia medici specialiști vor raspunde la toate întrebările tale și iți vor da un diagnostic precum și o primă indicație medicală pentru problema ta. Vei avea și posibilitatea de a observa evoluția altor pacienți care vin să îți impărtașească din experiența lor. Seminarul de obezitate este prima etapă pentru a identifica soluția problemelor tale medicale.

Inscrie-te acum la seminarul de obezitate!

Intervenția chirurgicală

Intervenția chirurgicală durează aproximativ 120 de minute. Este o intervenție ce se efectuează pe cale laparoscopică, iar spitalizarea durează 48 de ore.

Evaluarea postoperatorie

După intervenția chirurgicală de gastric by-pass, echipa de specialiști Ponderas monitorizează în permanență rezultatele, starea de sănătate și evoluția pacientului.

Planul de nutriție

Programul de nutriție este urmărit de medici specialiști în nutriție, care îți vor oferi sfaturi, alternative alimentare și îți vor răspunde la toate întrebările.
Mai multe detalii și tarifele actualizate pentru aceste intervenții bariatrice poți afla aici.

FORMULAR DE PROGRAMARE
    Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL în legătură cu serviciile medicale solicitate.

    Gastric by-pass