Cum funcţionează inelul gastric?

Acest tip de intervenție chirurgicală presupune montarea unui inel gastric reglabil pentru a împărți stomacul în două porțiuni inegale. Prima porțiune din stomac este mai mică și comunică cu restul stomacului printr-un canal permis de inel. Cu cât stomacul tau este mai strangulat, cu atât trecerea alimentelor va fi mai limitată. După prima ajustare a acestui inel in jurul stomacului, la două luni post-operator, vor exista alte ajustări, dictate de ritmul scăderii tale în greutate.

Avantajele aplicării inelului gastric

Este o interventie chirurgicala ce nu presupune sectiuni ale aparatului gastric
Este o tehnica reversibila: inelul gastric poate fi indepartat cu usurinta, iar dimensiunea stomacului revine la forma initiala
Interventia chirurgicala este efectuata laparoscpic, iar recuperarea este rapida si usoara: spitalizare de 24 ore, dureri postoperatorii limitate, recuperare fara cicatrici
Montarea acestul inel în jurul stomacului, te poate ajuta să scapi de o mare parte din excesul ponderal.

Etapele intervenţiei chirurgicale

Evaluarea preoperatorie

O evaluare preoperatorie complexă este obligatorie înainte de intervenția chirurgicală: analize sanguine, examene de imagistică medicală, consultație chirurgicală și preanestezică, consultație cardiologică, toate acestea fiind efectuate într-o singură zi.

Seminarul de obezitate

Echipa Ponderas propune sfaturi și soluții pentru tratarea afecțiunilor tale. Este vorba despre un seminar de obezitate în cadrul căruia medici specialiști vor raspunde la toate întrebările tale și iți vor da un diagnostic precum și o primă indicație medicală pentru problema ta. Vei avea și posibilitatea de a observa evoluția altor pacienți care vin să îți impărtășească din experiența lor. Seminarul de obezitate este prima etapă pentru a identifica soluția problemelor tale medicale.
Înscrie-te acum la seminarul de obezitate!

Intervenția chirurgicală

Intervenția chirurgicală durează aproximativ 30 de minute. Este o intervenție ce se efectuează pe cale laparoscopică, iar spitalizarea durează 48 de ore.

Evaluarea postoperatorie

După intervenția chirurgicală de montare a inelului gastric, echipa de specialiști Ponderas monitorizează în permanență rezultatele, starea de sănătate și evoluția pacientului.

Planul de nutriție

Programul de nutriție este urmărit de medici specialiști în nutriție, care îți vor oferi sfaturi, alternative alimentare și îți vor răspunde la toate întrebările.
Mai multe detalii și tarifele actualizate pentru aceste intervenții bariatrice poți afla aici.

FORMULAR DE PROGRAMARE
    Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL în legătură cu serviciile medicale solicitate.

    Inelul gastric