Cum funcţionează micșorarea stomacului?

Gastric sleeve, cunoscută și ca micșorarea stomacului sau gastrectomia longitudinală, constă în secționarea stomacului de-a lungul său pe cale laparoscopică, cu îndepărtarea porțiunii dorsale, ce constituie aproximativ 80% din volumul stomacului tău. În urma procesului, centrii foamei localizați în stomac sunt eliminați iar secreția hormonului ghrelina, responsabil pentru senzația de foame, este mult diminuată.

În circuitul digestiv rămâne un tub gastric cu un volum redus (aprox. 100ml), ce te obligă să consumi alimente în cantități reduse. În plus, după această operație, umplerea rapidă a stomacului redus în dimensiuni îți va da senzația de sațietate, limitând cantitatea de alimente consumate.

Care sunt avantajele gastric sleeve?

> Intervenția chirurgicală este efectuată laparoscopic, iar recuperarea este rapidă și ușoară: spitalizare de 48 ore, dureri postoperatorii limitate, recuperare fără cicatrice 
> Cu ajutorul procedurii de gastric sleeve poți scăpa în totalitate de excesul ponderal
> Această metodă chirurgicală contribuie la ameliorarea afecțiunilor metabolice asociate obezității: diabet zaharat, hipertensiune arterială, steatoză hepatică
> După această operație pacienții vor mânca puțin, fără a resimți senzația de foame și se vor sătura foarte repede

Care sunt etapele intervenţiei chirurgicale?

Evaluarea preoperatorie

O evaluare preoperatorie complexă este obligatorie înainte de intervenția chirurgicală: analize sanguine, examene de imagistică medicală, consultație chirurgicală și preanestezică, consultație cardiologică, toate acestea fiind efectuate într-o singură zi.

Seminarul de obezitate

Echipa Ponderas propune sfaturi și soluții pentru tratarea afecțiunilor tale. Este vorba despre un seminar de obezitate în cadrul căruia medici specialiști vor raspunde la toate întrebările tale și iți vor da un diagnostic precum și o primă indicație medicală pentru problema ta. Vei avea și posibilitatea de a observa evoluția altor pacienți care vin să îți impărtașească din experiența lor. Seminarul de obezitate este prima etapă pentru a identifica soluția problemelor tale medicale.
Înscrie-te acum la seminarul de obezitate!

Intervenția chirurgicală

Intervenția chirurgicală durează aproximativ 50 de minute. Este o intervenție ce se efectuează pe cale laparoscopică, iar spitalizarea durează 48 de ore.

Evaluarea postoperatorie

După intervenția chirurgicală de gastric sleeve, echipa de specialiști Ponderas monitorizează în permanență rezultatele, starea de sănătate și evoluția pacientului.

Planul de nutriție

Programul de nutriție este urmărit de medici specialiști în nutriție, care îți vor oferi sfaturi, alternative alimentare și îți vor răspunde la toate întrebările.
Mai multe detalii și tarifele actualizate pentru aceste intervenții bariatrice poți afla aici.

FORMULAR DE PROGRAMARE
    Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL în legătură cu serviciile medicale solicitate.

    Gastric sleeve