Cum funcţionează diversia bilio-pancreatică?

Procedura chirurgicală numită diversie bilio-pancreatică sau gastric diversion constă în rezecția gastrică aproape totală și conectarea la zona distală a intestinului subțire.

În acest fel, alimentele consumate în cantitate redusă ocolesc cea mai mare parte a intestinului subțire, ajungând numai în porțiunea finală a acestuia, neputând fi asimilate în întregime.

În urma acestei proceduri, chiar dacă nu veți avea niciun fel de restricții alimentare, trebuie să folosiți suplimente alimentare sub formă de vitamine și minerale, pentru a evita instalarea anemiei, osteoporozei sau alte afecțiuni cauzate de malabsorbție.

Avantajele operaţiei de diversie bilio-pancreatică:

Intervenția chirurgicală se efectuează laparoscopic favorizând recuperarea cât mai rapidă: spitalizare de 48 ore, dureri postoperatorii limitate, recuperare fără cicatrice.

Recurgând la diversia bilio-pancreatică, vei putea scăpa în totalitate de excesul ponderal.

Aportul alimentar nu este restricționat, astfel vei putea mânca alimentele dorite, dar în cantități reduse.

Acest tip de operație contribuie la ameliorarea afecțiunilor metabolice asociate obezității: diabet zaharat, hipertensiune arterială, steatoză hepatică, dislipidemii etc.

Etapele intervenţiei chirurgicale

Evaluarea preoperatorie

O evaluare preoperatorie complexă este obligatorie înainte de intervenția chirurgicală: analize sanguine, examene de imagistică medicală, consultație chirurgicală și preanestezică, consultație cardiologică, toate acestea fiind efectuate într-o singură zi.

Seminarul de obezitate

Echipa Ponderas propune sfaturi și soluții pentru tratarea afecțiunilor tale. Este vorba despre un seminar de obezitate în cadrul căruia medici specialiști vor raspunde la toate întrebările tale și iți vor da un diagnostic precum și o primă indicație medicală pentru problema ta. Vei avea și posibilitatea de a observa evoluția altor pacienți care vin să îți impărtașească din experiența lor. Seminarul de obezitate este prima etapă pentru a identifica soluția problemelor tale medicale.
Înscrie-te acum la seminarul de obezitate!

Intervenția chirurgicală

Intervenția chirurgicală durează aproximativ 120 de minute. Este o intervenție ce se efectuează pe cale laparoscopică, iar spitalizarea durează 48 de ore.

Evaluarea postoperatorie

După intervenția chirurgicală de diversie bilio-pancreatică, echipa de specialiști Ponderas monitorizează în permanență rezultatele, starea de sănătate și evoluția pacientului.

Planul de nutriție

Programul de nutriție este urmărit de medici specialiști în nutriție, care îți vor oferi sfaturi, alternative alimentare și îți vor răspunde la toate întrebările.
Mai multe detalii și tarifele actualizate pentru aceste intervenții bariatrice poți afla aici.

FORMULAR DE PROGRAMARE
    Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL în legătură cu serviciile medicale solicitate.

    Diversia bilio-pancreatică